Pages Menu
Categories Menu

Droogtrainen

Om de conditie in de zomermaanden op peil te houden en de schaatstechniek te verfijnen, wordt door STG Dronten zogeheten droogtraining gegeven. Dit wordt georganiseerd voor zowel de allerkleinsten tot de recreatieve senioren en veteranen.

In de zomermaanden wordt de training met name gericht op conditiebehoud, -opbouw en -uitbouw, uithoudingsvermogen en het verfijnen van de schaatstechniek. De training wordt in loopvorm gegeven. Tijdens de training worden loopoefening afgewisseld met schaatsoefeningen, waaronder schaatssprongen en schaatspassen. Op het droge valt de schaatstechniek heel goed na te bootsen en te verfijnen. Door dit in de zomermaanden flink te trainen, wordt het resulaat vanzelf zichtbaar op het ijs.

Voor de jongsten wordt de training gegeven op basis van sport en spel. Spelenderwijs wordt kennisgemaakt met de specifieke schaatsoefeningen.
Vanaf de junioren wordt gewerkt met trainingsschema’s, waarbij de zomer geheel in het teken staat van opbouw naar de winter.
Alle trainingen worden onder leiding van opgeleide schaatstrainers uitgevoerd.

De trainingen vinden plaats op woensdagavond om 19.00 uur op de atletiekbaan van Flevodelta in Dronten.

Trainer: Klaas Holt

Helaas is tot op heden nog geen groep voor de jeugdleden gevormd. We hopen dat zich nog voldoende kinderen aanmelden om een groep te kunnen beginnen.