Pages Menu
Categories Menu

Fietsen

STG Dronten en WV de IJsselstreek organiseren samen wielertrainingen

Heren
Schaatstrainingsgroep Dronten en Wielervereniging de IJsselstreek starten met gezamenlijke trainingen voor wielrenners op maandagavond om 18.30 uur; verzamelen bij sporthal ’t Dok (Educalaan 3, Dronten). De trainingen vinden elke maandagavond plaats en lopen door tot eind september, behalve op feestdagen. Vanaf mei wordt gestart vanaf 19.00 uur omdat het dan langer licht blijft.

Wielrennen is een populaire sport, ook in Dronten en omgeving. Velen rijden een rondje, alleen of in een groepje. Als je nu je conditie verder wilt verbeteren en met meer plezier wilt fietsen, bieden STG Dronten en WV de IJsselstreek daarvoor een prachtige kans. Beide verenigingen hebben namelijk de handen ineen geslagen. Op de maandagavond geven ze wielrentrainingen voor ieder niveau. Ben je een recreatieve wielrenner of al een supersnelle fietser, samen met fietsers van hetzelfde niveau ga je werken aan je conditie en snelheid; je leert beter te fietsen en tussendoor is er genoeg tijd om even bij te praten.

Tijdens de training wordt gemeenschappelijk naar de startplaats van de training gereden. Daar geven de trainers instructie en zal de training in groepjes van 4 tot 6 renners worden afgewerkt. De groepjes worden zo gevormd dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen. Aan het eind van de training wordt er weer verzameld zodat gemeenschappelijk terug wordt gereden naar Dronten. De duur van de training is afhankelijk van het weer en hoe snel het donker wordt.

Leden en niet-leden van STG Dronten en WV de IJsselstreek zijn van harte welkom om mee te trainen. Niet-leden kunnen 2 à 3 keer gratis meetrainen, daarna kun je lid worden van één van beide verenigingen.

Dames
Wielrennen wordt onder dames ook steeds populairder. Er is bij STGDronten een groep speciaal en alleen voor vrouwen. Deze groep start op maandag om 19.00 uur. De dames starten ook vanaf sporthal ’t Dok. Naast gezellig samen fietsen, wordt er ook aandacht besteed aan de fietstechniek en worden er diverse trainingsvormen gehanteerd. De groep verwelkomt graag nieuwe en beginnende dames!

 

 
 

STG Dronten start met MTB training op 14 oktober!

In Roggebotzand ligt een prachtige MTB-route met kombochten, afdalingen en korte en langere klimmetjes. Maar hoe neem je eigenlijk zo’n kombocht? En hoe daal je af, hoe ga je over een boomstam heen? Om je al dit soort dingen bij te brengen start STG Dronten met de MTB training onder begeleiding van ervaren trainers. Afhankelijk van de grootte van de groep zullen verschillende kleinere groepjes worden gemaakt. We starten gezamenlijk in Dronten en zijn na ongeveer 2 uur weer terug. Het gebruik van de route is afgestemd met de stichting die de route onderhoud (Stichting Roggebotzand) en STG draagt bij aan het onderhoud door middel van sponsoring. Heb je interesse? Kom dan gewoon naar het startpunt. Tot het einde van het jaar hoef je geen lid te worden van STG Dronten, daarna kan je de keuze maken lid te worden. Wanneer:          14 oktober en daarna elke 2de zondag van de maand van oktober tot en met maart. Tijd:                  9.30 uur Waar:               de rotonde kruising Fazantendreef en Wissel, bij de bushalte STG Dronten is dé schaats- en fietsvereniging van Dronten, opgericht in 1971. De vereniging verzorgt schaats-, fiets- en ‘droog’trainingen met als doel om in recreatief verband lekker bezig te zijn en stapje voor stapje het schaatsen en fietsen beter onder de knie te krijgen en conditie op te bouwen; ieder op haar of zijn eigen niveau. Voor het schaatsen maakt de vereniging gebruik van Flevonice waar vooral op zaterdagochtend wordt gereden. Van april tot en met september wordt er op maandagavond enthousiast geracefietst vanaf ’t Dok en de droogtrainingen vinden welke woensdagavond plaats op de baan van atletiekvereniging FlevoDelta. Het MTB-en is een nieuwe activiteiten. Bij mountainbiken komt behoorlijk wat techniek kijken en die kan je leren. Dat doen we onder begeleiding van ervaren trainers. We zien u graag op de 2de zondag van de...

lees meer...

STG Dronten fietst!

  In april is het fietsen bij STG Dronten weer van start gegaan! Elke maandag starten er twee groepen vanaf ’t Dok, waarvan één speciaal voor dames. Zin om een keer mee te fietsen? Meer informatie over het fietsen vind je elders op deze...

lees meer...

10 oktober MTB-route vrijwilligersdag

ATB-route werk kaart met keet Het werk aan de MTB-route in het Roggebotsebos vordert gestaag!  We hebben samen met gemeente Dronten en Staatsbosbeheer in de planning om eind oktober te route te openen. Daarvoor moet er echter nog wel wat gebeuren 😉 We gaan aanstaande zaterdag 10 oktober het bos in om de route weer een stuk verder te brengen. Als je kan en zin hebt, ben je van harte welkom om ook te helpen! Aanmelden kan bij Erik Ruis (erigonk@hotmail.com) of Hendrik-Jan Roest (hjroest@xs4all.nl) We verzamelen om 9.00 uur bij de keet (zie kaartje in link).  Mee te nemen gereedschap: een schop en een hark. Hopelijk tot komende zaterdag!...

lees meer...

Maandag 21 september was de laatste fietstraining van 2015

Maandag 21 september was de laatste fietstraining van 2015, dat betekent dat er maandagavond 28 september geen fietstraining meer is. We willen onze trainers hartelijk bedanken voor hun inzet! Mede door hun inzet hebben we weer een seizoen lekker getraind! Maar wat is een trainer zonder groep? Daarom ook alle fietsers bedankt voor jullie enthousiaste deelname! Zaterdag 3 oktober, op de feestavond ter afsluiting van het fietsseizoen en start van het schaatsseizoen, willen we onze trainers nog extra in het zonnetje...

lees meer...

Vrijwilligers ATB-route gezocht!

  Dronten krijgt een heuse ATB-route in het Roggebotsebos!    Staatsbosbeheer (SBB), de Gemeente Dronten samen met VW de IJsselstreek (Erik Ruis) en STG Dronten (Hendrik-Jan Roest) zijn druk bezig om een mooie ATB-route aan te leggen in het Roggebotsebos. De route krijgt een lengte van ongeveer 20 kilometer. De route wordt aangelegd door SBB in samenwerking met Begeleid Werken bv. De opening van de route staat gepland eind oktober.    Voor het onderhoud van de route zijn we op zoek naar vrijwilligers en materiaal. Het is de bedoeling om gedurende het gehele jaar met een enthousiaste groep een aantal zaterdagen te besteden aan het onderhoud.  We maken er dan gezellige dagen van. Het onderhoud kan ook in overleg  op een doordeweekse dag plaats vinden. De groep vrijwilligers zal ook betrokken worden bij de opening van het parcours.   Materialen zijn nodig om het parcours begaanbaar te houden. We zijn met namen opzoek naar bosmaaier(s) en snoeigereedschap.   Heb je zin om mee te doen of heb je materiaal beschikbaar? Meld je dan aan bij Erik Ruis (erigonk@hotmail.com) of Hendrik-Jan Roest (hjroest@xs4all.nl)    ...

lees meer...

In de maand september start de fietstraining om 18.30 uur!

  De dagen worden al weer korter met als gevolg dat het vroeg donker wordt. Om nog zinvol te kunnen trainen start de fietstraining daarom in september om 18.30 uur. Afhankelijk van het weer zullen we nog 2, 3 of 4 keer kunnen trainen. Hou de website in de gaten, daarop wordt vermeld wanneer we stoppen met trainen.  

lees meer...

Fietstraining start maandagavond om 19.00 uur

Vanaf mei zal de fietstraining op maandagavond starten om 19.00 uur. In verband met een 2-tal bijzondere maandagen zal de 1ste training in mei zijn op maandag 11 mei. Deze training zal verzorgd worden door Tjeerd Douma. Dames kunnen zich dan ook weer aansluiten bij de damesgroep, die ook om 19.00 uur start vanaf ’t Dok.  

lees meer...

Dames kunnen nu ook nog banden verwisselen!

workshop banden verwisselen voor de damesfietsgroep Je besluit een lekker stukje te gaan fietsen met je vriendinnen en dan… lek. En nu? Na gisteravond hoeft manlief niet meer te worden gebeld. De dames regelen het nu zelf! Met Gerrit Hilberink en Derk de Boer als ervaren leermeesters hebben de dames een leerzame avond gehad in het IJclubgebouw. Onderwerp van de avond: banden verwisselen van je racefiets. Stukje fietsen en lek? Geen probleem...

lees meer...

Laatste fietstraining maandagavondgroep

Helaas, de zomer is weer voorbij… De laatste fietstraining voor heren en dames vindt plaats op maandag 15 september a.s.

lees meer...

Foto’s STG Wielertijdrit

Afgelopen zaterdag vond alweer de 25e Wielertijdrit plaats. De foto’s staan op onze Facebookpagina. Ook vindt je hier een paar leuke filmpjes en andere nieuwsberichten.

lees meer...