Pages Menu
Categories Menu

Fietsen

STG Dronten en WV de IJsselstreek organiseren samen wielertrainingen

Heren
Schaatstrainingsgroep Dronten en Wielervereniging de IJsselstreek starten met gezamenlijke trainingen voor wielrenners op maandagavond om 18.30 uur; verzamelen bij sporthal ’t Dok (Educalaan 3, Dronten). De trainingen vinden elke maandagavond plaats en lopen door tot eind september, behalve op feestdagen. Vanaf mei wordt gestart vanaf 19.00 uur omdat het dan langer licht blijft.

Wielrennen is een populaire sport, ook in Dronten en omgeving. Velen rijden een rondje, alleen of in een groepje. Als je nu je conditie verder wilt verbeteren en met meer plezier wilt fietsen, bieden STG Dronten en WV de IJsselstreek daarvoor een prachtige kans. Beide verenigingen hebben namelijk de handen ineen geslagen. Op de maandagavond geven ze wielrentrainingen voor ieder niveau. Ben je een recreatieve wielrenner of al een supersnelle fietser, samen met fietsers van hetzelfde niveau ga je werken aan je conditie en snelheid; je leert beter te fietsen en tussendoor is er genoeg tijd om even bij te praten.

Tijdens de training wordt gemeenschappelijk naar de startplaats van de training gereden. Daar geven de trainers instructie en zal de training in groepjes van 4 tot 6 renners worden afgewerkt. De groepjes worden zo gevormd dat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan trainen. Aan het eind van de training wordt er weer verzameld zodat gemeenschappelijk terug wordt gereden naar Dronten. De duur van de training is afhankelijk van het weer en hoe snel het donker wordt.

Leden en niet-leden van STG Dronten en WV de IJsselstreek zijn van harte welkom om mee te trainen. Niet-leden kunnen 2 à 3 keer gratis meetrainen, daarna kun je lid worden van één van beide verenigingen.

Dames
Wielrennen wordt onder dames ook steeds populairder. Er is bij STGDronten een groep speciaal en alleen voor vrouwen. Deze groep start op maandag om 19.00 uur. De dames starten ook vanaf sporthal ’t Dok. Naast gezellig samen fietsen, wordt er ook aandacht besteed aan de fietstechniek en worden er diverse trainingsvormen gehanteerd. De groep verwelkomt graag nieuwe en beginnende dames!