Pages Menu
Categories Menu

Schaatstrainingen

 

Trainers 

  • Harma Barendregt             
  • Jacob Meinders
  • Nico Bergeijk

Reservetrainers

  • Alieke Zwaan
  • Klaas Holt

Training
Wie: voor iedereen
Wanneer: elke vrijdagavond
Tijd: 19:00 tot 20.00
Locatie: Thialf Heerenveen
Trainers: Jacob Meinders, Nico Bergeijk en Harma Barendrecht
Reserve trainers: Alieke de Boer, Klaas Holt

Aanmelden schaatsen Thialf september 2023. 

Trainingsuur

De schaatstrainingen van STG Dronten starten op 15 september in Thialf, Heerenveen. Ons trainingsuur is op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Op dit uur is er ‘ouder-kind’ schaatsen en kunnen er groepen van alle leeftijden schaatsen. De pupillen trainen op de 333m baan, alle anderen op de 400m baan. We trainen in groepjes met een trainer van STG Dronten. Het aantal groepen is afhankelijk van het aantal deelnemers. 

Leden dienen zich op te geven voor de schaatstraining voor 25 mei 2023 door middel van een (digitaal) inschrijfformulier dat via de nieuwsbrief verstuurd is. 

Niet-leden kunnen zich ook na 25 mei opgeven via STGDrontenleden@gmail.com. Als je je opgeeft na de start van het schaatsseizoen, betaal je een baankaart voor het hele seizoen. 

Het is niet mogelijk om losse kaartjes te kopen voor trainingsuren. Wel werkt de baancommissie Thialf met zogenaamde flex abonnementen. Het is dan mogelijk om een baankaart te kopen voor 10 trainingen voor de helft van de prijs. Per vereniging zijn er slechts een beperkt aantal flex abonnementen beschikbaar.

Belangrijk: wil je naast jezelf ook je kind(eren) opgeven, vul dan voor hen een apart formulier in!

Kosten

De tarieven voor een trainingsabonnement worden bepaald door de baancommissie van Thialf. Onderstaande tarieven zijn van seizoen 2023-2024.

Pupillen (t/m 12 jaar)€ 91,00
B junior (15-15 jaar)€ 118,00
A junior (17-18 jaar)€ 130,00
Senioren (23-38 jaar)€ 150,00
Masters (39-100 jaar)€ 150,00
Aanschaf toegangspas (éénmalig)€ 7,50
Aanschaf begeleiderspas (éénmalig)€ 7,50
Bezoekerspas€ 2,50

*De toegangspas is meerdere seizoenen te gebruiken en hoeft dus niet elk jaar opnieuw aangeschaft te worden.

Trainers krijgen een speciale (gratis) trainerspas, alleen voor de uren waarop zij training geven. Willen zij daarnaast ook nog zelf schaatsen, dan dienen zij een eigen abonnement aan te schaffen.

Bij verlies of pas defect door eigen handeling, dient er aan de balie van Thialf een nieuwe pas te worden aangeschaft. De kosten hiervan bedragen € 7,50 en dient gelijk bij de kassa van Thialf te worden voldaan.
Bezoekerspas is bestemd voor ouders/grootouders/broer/zus die een keertje willen kijken bij de training. In de prijs van € 2.50 is een kopje koffie of thee inbegrepen.

Het schaatsseizoen loopt van 15 september 2023 tot en met 1 maart 2024. Er zijn in totaal 21 trainingsweken.

Tijdens de trainingen zijn handschoenen en helm verplicht.

Vervoer naar Thialf wordt niet door STG Dronten georganiseerd. De leden maken onderling afspraken over samen rijden.

Vraag en Antwoord

Als je een flex-10 abonnement hebt, kun je dan lessen bijkopen?

Er kunnen 10 trainingen of een veelvoud daarvan worden bijgekocht. Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie via: ledenadministratie@stgdronten.nl.

Kun je op een andere dag dan vrijdag trainen?

Dat kan alleen als je een flex abonnement hebt. Normale baankaarten zijn alleen geldig op het trainingsuur waarvoor je bent geregistreerd.

Kun je een les op een andere dag inhalen?

Nee, dat kan niet, zie het antwoord hierboven. Op de website van de baancommissie staat een trainingsschema. Trainingen die vervallen i.v.m. wedstrijden of evenementen worden gecompenseerd of vallen buiten het aantal van 20 gegarandeerde trainingsuren.