Pages Menu
Categories Menu
MTB-route ‘Roggebotzand’ geopend!

MTB-route ‘Roggebotzand’ geopend!

Opening MTB route Roggebotzand 2015 deel 1

Opening MTB route Roggebotzand 2015 deel 2

Uitslag wedstijd opening MTB parcours Roggebotzand Dronten 31 oktober 2015

 

Zaterdag 31 oktober 2015 is de MTB-route ‘Roggebotzand’ in Dronten feestelijk geopend!

Nick de Snoo, Hoofd Staatsbosbeheer Flevoland, Erik Ruis, namens Wielervereniging de IJsselstreek, en Hendrik-Jan Roest, namens Schaatstrainingsgroep Dronten, trokken rond 11.00 uur het doek van het bord dat aan het begin staat van de route door het Roggebotsebos. Daarna was het aan de fietsers om de route officieel in gebruik te nemen door een wedstrijd te rijden over het parcours.

Ongeveer 25 vrouwen en mannen stonden aan de start. Ze reden in rap tempo over de 20 kilometer lange, gevarieerde route van graspaden (brandgangen), zandpaden, technisch zeer uitdagende singletracks (nieuw aangelegd) en enkele brede grindpaden. Na krap 50 minuten kwam de eerste deelnemer over de finish bij restaurant ‘het Grote Kabouterbos’.

Bij de mannen ging Jurgen Timmerman met de eer strijken gevolgd door zijn vader Ben, beiden uit Dronten, gevolgd door Thomas de Weerd uit Kampen. Bij de dames ging de 1ste plaats naar Andrea van Loo uit ‘t Harde en de 2de plek naar Lieke Lap uit Dronten. Ook de 20ste inschrijver, Jhon Pijffers uit Kampen, werd in het zonnetje gezet. Hun prestaties werden beloond met leuke prijzen beschikbaar gesteld door Telutci bikes en Jan Brinkman. De volledige uitslag is te vinden via de link.

Het was een gezellige ochtend. De lokale pers was goed vertegenwoordigd en Omroep Flevoland maakte filmopnamen die zondag 1 november worden uitgezonden (http://www.omroepflevoland.nl/sport/129257/dronten-fietsers-blij-met-nieuwe-atb-route). Het prachtige zonnige weer, de deelnemers, belangstellenden en vrijwilligers maakten het feest compleet.

De route is een initiatief van Staatsbosbeheer (SBB), de Gemeente Dronten in samenwerking met Wielervereniging de IJsselstreek en Schaatstrainingsgroep Dronten. Staatsbosbeheer heeft samen met vrijwilligers van beide verenigingen en Begeleid Werken BV de prachtige route van ongeveer 20 kilometer gerealiseerd.