Pages Menu
Categories Menu
Openingen MTB route Dronten op zaterdag 31 oktober!

Openingen MTB route Dronten op zaterdag 31 oktober!

Flyer Opening MTB route Roggebotsebos

Zaterdag 31 oktober om 11.00 uur vindt de feestelijke openingen plaats van de nieuwe mountainbike route in het Roggebotsebos in Dronten. Het parcours zal officieel ingewijd worden met een wedstrijd.

De route is een initiatief van Staatsbosbeheer (SBB), de Gemeente Dronten in samenwerking met Wielervereniging de IJsselstreek en Schaatstrainingsgroep Dronten. Staatsbosbeheer heeft samen met vrijwilligers van beide verenigingen en Begeleid Werken BV een prachtige route van ongeveer 20 kilometer uitgezet.

De route is erg gevarieerd en voert over graspaden (brandgangen), zandpaden, technisch zeer uitdagende singletracks (nieuw aangelegd) en enkele brede grindpaden. De bossen zijn inmiddels dermate volgroeid dat je niet meer het idee hebt door een typerend saai ‘polderbos’ te rijden. De route is nagenoeg vlak, op de passage van de houtwallen en enkele heuveltjes na. In tegenstelling tot andere MTB routes in de polder, is de route in het Roggebotsebos en Roggebotzand (de naam zegt het al; zand) het gehele jaar op enkele stukjes na zeer goed te berijden. Omdat het Roggebotzand op de oude zandbanken van de Zuiderzee is ontstaan is de ondergrond van zand. Hierdoor zakt het regenwater bij hevige regenval goed weg.

Heb je zin om mee te fietsen? Dat kan! Om 10.30 uur start de inschrijving (helm verplicht).

De festiviteiten en start zullen plaatsvinden op de parkeerplaats van Pannenkoekenhuis Het Grote Kabouterbos, Roggebotweg 21, 8251 PS in Dronten.

Het programma van de opening ziet er als volgt uit:

– 10.30 uur inschrijving wedstrijd

– 11.00 uur feestelijke opening parcours

– 11.30 uur start wedstrijd

– rond 13.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Erik Ruis (06-38323694 of via erigonk@hotmail.com) of Hendrik-Jan Roest (hjroest@xs4all.nl)