Pages Menu
Categories Menu

Aanleg ATB route in Roggebotsebos

Via Frans van Varik is STG Dronten betrokken geraakt bij de voorbereidingen voor het aanleggen van een ATB-route in het
Roggebotsebos. Staatsbosbeheer en de Gemeente Dronten hebben het idee om het recreƫren en fietsen in de bossen van de gemeente Dronten te stimuleren en te voorkomen dat fietsers en wandelaars te veel last van elkaar hebben. Daarom kwamen ze met het plan om een ATB-route aan te leggen. Om de wensen van de fietsers zo veel mogelijk mee te nemen zijn Erik Ruis (namens WV de IJsselstreek) en Hendrik-Jan Roest (namens STG Dronten) in gesprek met de gemeente en staatsbosbeheer.

De ATB-route zal in eerste instantie worden aangelegd in het Roggebotsebos ten noorden van de Hanzeweg. In 2de instantie zal de route ook worden doorgetrokken naar het Revebos, ten zuiden van de Hanzeweg.

We zitten nu nog in de planfase. In het najaar zal waarschijnlijk de echte aanleg beginnen. We hopen dan op een aantal van jullie een beroep te kunnen doen om mee helpen met de aanleg, maar daarover later meer.