Pages Menu
Categories Menu

Vrijdag 17 september schaatsseizoen van start!

Groepsindeling.

Iedereen wordt gedurende de eerste training op niveau bij een trainer ingedeeld. Het kan zijn dat dit later op eigen verzoek of op verzoek van de trainer verandert. Doe dit wel altijd in overleg met de trainer!

Pupillen.

Omdat het aantal pupillen op het moment van starten nog beperkt is, is een samenwerking aangegaan met schaatstrainingsgroep het Zwarte Water uit Hasselt. Hier mogen onze pupillen mee trainen op hun eigen niveau. Vrijdag 17 september mogen pupillen zich bij Rieke van Bemmel melden, zij zorgt dat de pupillen bij de juiste trainer terecht komen.

Vervoer.

We rijden zoveel mogelijk met elkaar mee naar Heerenveen*, om het milieu te sparen en de kosten te beperken. We verzamelen vanaf 17.30 uur op de parkeerplaats bij gezondheidscentrum De Schans. We vertrekken om 17.45 uur richting Heerenveen. Als je te laat komt zijn we vertrokken en zorg je zelf voor vervoer. Auto indeling en afspraken m.b.t. carpoolen kunnen via de groepsapp worden gemaakt. Ieder rijdt in eigen tempo naar Thialf en we verzamelen aldaar in de hal.

* Bestuurders / eigenaren van auto’s ten behoeve van het carpoolen naar Thialf dienen in het bezit van een inzittendenverzekering te zijn.

Corona check.

Tenminste tot 20 september is een gezondheidscheck verplicht. Dit kan ter plaatse in de hal, maar makkelijker nog en om drukte te vermijden, kun je de gezondheidscheck maximaal 24 uur van tevoren doen via een speciale app, Notify.

Locatie.

De training is voor alle leeftijdsgroepen van 19.00 tot 20.00 uur. De pupillen trainen op de 333 meter baan (middenterrein te bereiken via een tunnel) en de overige groepen op de 400 meter baan. De veiligheidsregels van Thialf zijn te vinden op de website https://thialf.nl/vrij-schaatsen/veiligheidsregels en zullen tijdens de eerste training door de trainers worden besproken. 

Kleding.

Voor de herkenbaarheid wordt er zo veel mogelijk getraind in clubkleding. Die bestaat tenminste uit een schaatsjasje en eventueel aangevuld met een broek. Voor nieuwe leden en introducees zijn helaas nog maar beperkt jasjes op voorraad. Zij mogen in eigen kleding trainen, totdat de nieuwe kleding te koop is in de webshop op  de website van STGDronten. De trainers dragen een rood trainersjack waardoor zij te herkennen zijn op de baan.

Helm en handschoenen zijn verplicht in Thialf voor alle leeftijden. Ze dienen zelf aangeschaft te worden en zijn niet te huur in Thialf. Voor introducees heeft de club een aantal helmen om uit te lenen. 

Let op: Voor leden heeft STG Dronten in samenwerking met Leisure World/Bike Store een speciale actie: op vertoon van deze e-mail kunnen leden van STG Dronten een schaatshelm kopen voor €30,00 bij Bike Store. Er zijn helmen in diverse maten. De actie is geldig tot en met 17 september en zolang de voorraad strekt.

Vervallen trainingsdata.

In verband met toernooien, wedstrijden en vakanties is er geen training op de volgende vrijdagen:

  • Vrijdag 29 oktober (NK afstanden)
  • Vrijdag 24 december (kerstavond)
  • Vrijdag 31 december (oudejaarsdag)
  • Vrijdag 7 januari (EK afstanden)
  • Vrijdag 21 januari (NK Allround & sprint)
  • Vrijdag 11 maart (World cup Finale)

Kleding

Voor de herkenbaarheid wordt er zo veel mogelijk getraind in clubkleding. Die bestaat tenminste uit een schaatsjasje en eventueel aangevuld met een broek. Voor nieuwe leden en introducees zijn helaas nog maar beperkt jasjes op voorraad. Zij mogen in eigen kleding trainen, totdat de nieuwe kleding te koop is in de webshop op de website van STGDronten. De trainers dragen een rood trainersjack waardoor zij te herkennen zijn op de baan.

Helm en handschoenen zijn verplicht in Thialf voor alle leeftijden. Ze dienen zelf aangeschaft te worden en zijn niet te huur in Thialf. Voor introducees heeft de club een aantal helmen om uit te lenen. 

Let op: Voor leden heeft STGDronten in samenwerking met Leisure World/Bike Store een speciale actie: op vertoon van deze e-mail kunnen leden van STG Dronten een schaatshelm kopen voor €30,00 bij Bike Store. Er zijn helmen in diverse maten. De actie is geldig tot en met 17 september en zolang de voorraad strekt.

Begeleiders.

Ouders die hun kinderen willen begeleiden kunnen een toegangsticket kopen voor €2,50. Hiermee kan een kopje koffie verkregen worden in het restaurant.