Pages Menu
Categories Menu

STG Dronten en Wielerzone Nederland slaan de handen ineen

STG Dronten is een sportvereniging met activiteiten in zomer en winter. De vereniging kwam onlangs in contact met Arjan Baak van Wielerzone Nederland. Wielerzone Nederland is een gepassioneerd opleidingsteam voor ambitieuze jonge wielrenners dat Al 7 jaar werkt op het hoogste  niveau en heeft Dronten als uitvalsbasis. Het bestuur van STG Dronten en Wielerzone Nederland sluiten de handen ineen om samen zomer-fietstrainingen voor leden van STG Dronten (junioren en senioren m/v) te organiseren.

Met deze samenwerking komen kwaliteit en ervaring samen. “Het verzorgen van trainingen en het begeleiden van anderen biedt voor wielrenners in opleiding een mogelijkheid om  trainerscapaciteiten te ontwikkelen en dat vinden wij waardevol”, aldus Arjan Baak van Wielerzone. STG Dronten vindt het belangrijk dat leden in het zomerseizoen niet alleen hun conditie, maar ook hun techniek verbeteren en werken aan de juiste houding op de fiets. Wanneer moet je remmen of schakelen? Hoe gedraag je je op de weg en rijd je zo veilig mogelijk in een groep? Dit komt allemaal aan bod in de trainingen.

Mogelijk zijn er mensen in Dronten of omgeving die ooit een fiets hebben aangeschaft maar het nog spannend vinden om er de weg mee op te gaan of een stok achter de deur nodig hebben om te beginnen met fietsen. Zij kunnen zich aansluiten bij STG Dronten en in een enthousiaste groep werken aan alle aspecten van het fietsen.

Volgens Arjan de Graaf, bestuurslid van STG Dronten, biedt de samenwerking tussen beide partijen veel voordelen: “STG leden kunnen trainen onder leiding van deskundige trainers en worden als lid van een vereniging beschermd door een verzekering bij ongevallen. Bovendien is de contributie laag en worden er ook extra activiteiten georganiseerd.” Hierbij moet je denken aan masterclasses over diverse onderwerpen, zoals het onderhoud van de fiets en sportvoeding.

Helaas is het door de huidige coronamaatregelen nog niet mogelijk om te starten, maar geef je nu alvast op voor deelname door een mail te sturen naar stgdrontenleden@gmail.com. Zodra het kan, ontvang je de benodigde informatie.

Naast fietsen en (wedstrijd)schaatsen biedt STG Dronten het hele jaar door groepstrainingen aan en zijn er plannen om mountainbike- en skeelertrainingen te organiseren. Neem een kijkje op www.stgdronten.nl voor meer informatie.